BG | EN | DE | RO | RU

Firma DALBOKA Ltd. Este intregistranta in anul 1993. Ea este specializata pentru cultivare şi producţide midi ecologiccurate din Mare Neagra, din soiul “Muthilus Gallaprovincialic”. Midiile dupa felul de hranire se clasifica filtraporile. Hrana de baza a midiilir este phytoplanctoul ş zooplanctonul. O midie filtreaza 82 l apa marinâ pentru 24 de ore. Dar midiile nu trebue ša se cinsidere ca o bucata hartie de filtru. Aceşte filter vit au posibilitate să seletioneze alimentarea lor.

Dzaceea mediul ĭn care triese trebue să file foarte curat. Fermele a “Dalboca” sunt aşezate ĭn una din cele mai curate ecologic regione –locuri a nord – râsâritului a ţării şi malul Marei Neagra – Insula Kaliakrei. Prima ferma experimentala din tip subteran e construita şi data la exsploatatre prin Septembrie 1994an. Ca Societate “Dalboca” şi e construita supra apa ferma de midie. Pe suprafaţa de 780 m2 ĭn August 2003 an conform programa “SAPARD” dupâ “SAPARD” 2006 luna iulie realizeaza etapul doi – 1642 m2 tot aşa pe programa SAPARD.

Ĭn carnea cruda din midiile cultivate se cinţine umeditate – 86%, albuş –7.9-14.6%, lipide 0.14-3.2%, sâruri minerale –0.89-2.2%. Dâca primim o preţureara alimentara preţul alimentar a oului pentru suta la suta iar aceasta a racului este 95 la suta, carne de vitel –80 la suta, tot aşa posibilitatea alimentoasa a midiile este 98 la suta.

Carnea midiilor este o carne cu o exclusiv ĭnalta calitate hranitoare ca product alimentar.

FILME DESPRE NOI